Over ons

” Horses has been my teacher, my friend and my provider; he can be yours”

Afbeelding 24

Wij, Patrick en Hannah hebben aan huis een trainingsstal. Onze trainingstal heet HorseRehab. Wij trainen paarden en mensen om de communicatie tussen beide te verbeteren zodat ze samen met respect en vertrouwen met elkaar kunnen leven. Dit doen we op de grond, maar ook onder het zadel.

Door onze interesse in paarden, vooral de communicatie tussen mens en paard, zijn wij ons gaan verdiepen in het trainen van paarden met behulp van lichaamstaal (paardentaal), wederzijds respect en vertrouwen en kennis van de biomechanica en anatomie van het paard.
Wij trainen de paarden zo, dat er een vertrouwensband ontstaat. Door deze vertrouwensband kunnen mens en paard samen leven en werken zonder dat het paard vluchtgedrag of agressief gedrag laat zien naar de mens (wat in zijn ogen toch altijd een roofdier zal zijn).

Vanaf 2007 tot op heden zijn we altijd bezig om de paarden nog steeds beter te leren kennen zowel op mentaal vlak als op fysiek vlak zodat we ze een optimale leefomgeving samen met de mens kunnen geven.

Om dit te bereiken hebben wij vele cursussen gevolgd bij Annemarie van der Toorn en Karel Bauer waar dus onze basis ligt (monty roberts methode). Daarnaast volgen we beide verschillende cursussen en opleidingen om ons te blijven ontwikkelen.

Patrick heeft sinds kort zijn diploma hondengedragsdeskundige van Turid Rugaas op zak en ook daar komen een boel raakvlakken met de paarden naar boven.

Hannah is druk aan de studie over de anatomie en biomechanica van het paard via Equine studies.  En ook op rijtechnisch vlak staat ze niet stil, ze volgt op dit moment het jaartraject van de trainersclub van DressagePro onder leiding van Rien van der Schaft.

Ons doel is om op een respectvolle manier met de paarden en honden te werken zodat ze zich veilig en geliefd bij ons voelen en op een prettige manier in onze mensenwereld kunnen leven.